Training ETS

Emergo Train System

ETS staat voor Emergo Train System. Deze trainingsmethodiek simuleert het zorgproces tijdens een ramp of crisis met symbolen en een aantal whiteboarden. Het is een beproefde manier om medewerkers en leidinggevenden van ziekenhuizen en pre-hospitale zorgaanbieders op te leiden. Beschikbare ruimten, middelen, voorzieningen en personeelsleden worden accuraat uitgebeeld. Zo kan bijvoorbeeld iedere SEH, OK of IC nauwkeurig nagebootst worden. Klinkt het eenvoudig? Laat je dan verrassen en doe een ETS-training! Reken maar dat je het zwaar te verduren krijgt.

ETS simuleert op een interactieve manier een crisisscenario met een groot aantal slachtoffers. Tijdens de oefening wordt duidelijk hoe processen verlopen, welke knelpunten er zijn en wat de gevolgen zijn van bepaalde besluiten. Afhankelijk van de gekozen leerdoelen kijken we naar de kennis van procedures, de wijze van leidinggeven, samenwerken, communiceren en het nemen van besluiten.

 

Een ETS-training maakt de daadwerkelijke gevolgen inzichtelijk van medisch handelen tijdens een crisis. Op whiteboards wordt aangegeven wat de omstandigheden zijn en welke hulpmiddelen beschikbaar zijn. Per patiënt is er een kaart met medische parameters beschikbaar. Ook zijn per patiënt handelingen vastgesteld die binnen een bepaalde tijdsinterval na het incident moeten worden uitgevoerd, om complicaties te voorkomen. Daardoor kan de effectiviteit van de deelnemers gerelateerd worden aan de behaalde medische resultaten bij de patiënten. Dat biedt vervolgens de mogelijkheid om de verschillende delen van de training en de geboekte vooruitgang bij patiënten te vergelijken.

 

Bij een oefening in volle omvang wordt de gehele keten geoefend vanaf de plaats van het incident tot en met de behandeling in het ziekenhuis. Wil een organisatie met name zijn eigen deel van de keten oefenen, dan kan dat ook. ETS kan ook dienen als diagnostisch instrument. Door de doorlooptijden per patiënt door te rekenen kan achterhaald worden hoeveel hulpmiddelen (bijvoorbeeld operatiekamers, intensive care bedden en ventilatoren) in gebruik zijn als alle aangeboden patiënten tijdig behandeld worden. Zijn er niet voldoende hulpmiddelen beschikbaar, dan is met ETS vast te stellen hoeveel en welk soort complicaties dat veroorzaakt. Na aanpassing van het ZiROP kan de oefening herhaald worden om het rendement van de wijzigingen inzichtelijk te maken.


Senior ETS-instructeurs

De senior ETS-instructeurs verzorgen de ETS-trainingen in de rol van oefen-ontwikkelaar en oefenleider. Omdat ze een SEH-, IC- of OK-achtergrond hebben, zijn ze goed in staat deelnemers te coachen. Zij regelen de benodigde ETS-(basis)instructeurs en waarnemers. En zij zorgen ervoor dat de ETS-oefenmiddelen tijdig op de locatie klaar staan. Een senior ETZ-instructeur aanvragen doe je door een mail te sturen naar secretariaat@nazb.nl te sturen.

 

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald aan de hand van de afdelingen die deelnemen aan de oefening.


Tijdsinvestering

1 dagdeel (4 uur) plus eventuele individuele voorbereidingstijd


Doelgroep

Sleutelfunctionarissen met een rol in het managen van een disbalans tussen zorgvraag en zorgaanbod (ZiROP-omstandigheden) op zowel strategisch-, tactisch- als operationeel niveau (afhankelijk van de opzet van de oefening).

 

Locatie

De ETS-training vindt plaats bij je eigen zorginstelling.


Datum

Wil je deze cursus volgen? Meld je dan aan via onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op.

Accepteer alle cookies om onze locatie te bekijken, klik hier om uw voorkeuren te wijzigen.