Mediatraining

Voor voorzitters en leden raad van bestuur

Hoe ga je om met vragen van de media? Op welke manier kun je je als bestuurder zo goed mogelijk voorbereiden op een vraag van een journalist? Dat leer je in deze mediatraining.

Tijdens een dagdeel mediatraining ga je vooral veel oefenen voor de camera. Na een korte theoretische toelichting over omgaan met de pers en interviewtechnieken, krijgt iedereen een eigen casus om zich voor te bereiden op een interview. Vervolgens geef je dit interview voor de camera. We nemen dit op, kijken dit samen terug en je ontvangt feedback. We zorgen ervoor dat je twee keer voor de camera kunt oefenen, zodat je ook de tips na het eerste interview kunt uitproberen. Elke deelnemer krijgt steeds een eigen case, zodat we ook van elkaars case kunnen leren.

 

Programma

  • Introductie deelnemers en trainers bespreken van ervaringen, verwachten, specifieke wensen. Toelichting op het programma.
  • Een interview geven is een V.A.K. korte theoretische toelichting over de werking van de journalistiek, het voorbereiden op een interview en het principe V.A.K. (Vraag - Antwoord - Kern) 
  • Oefenen met diverse cases praktische oefening (al dan niet voor de camera) met actuele cases deel 1. Elke deelnemer krijgt een eigen case. 
  • Interviewtechnieken  waar houd je allemaal rekening mee? Hoe sta je goed voor de camera? Hoe pak je zelf regie in het gesprek? Op welke manier gebruik je je stem?
  • Oefenen met diverse cases praktische oefening (al dan niet voor de camera) met actuele cases deel 2. Elke deelnemer krijgt een eigen case.
  • Evaluatie van de training en afronding. 
     

Doelgroep

De training is bedoeld voor de bestuurders. Elke bestuurder mag zijn/haar eigen woordvoerder/communicatiemanager meenemen naar de training. Deze functionaris neemt deel aan de training als adviseur van de bestuurder en zal niet zelf voor de camera oefenen.

 

Aantal deelnemers

Maximaal 4 (waarbij elke bestuurder zijn/haar woordvoerder/communicatiemanager mee mag nemen, totaal dus 8 deelnemers).

 

Dag, tijdstip en locatie

Donderdag 20 juni van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur.

Schrijf je in via het aanmeldingsformulier hieronder voor 1 van de 2 momenten (accepteer de cookies en ververs de pagina als het formulier niet getoond wordt)

Locatie: Van der Valk Hotel Tilburg

 

Trainers

De training wordt verzorgd door onze crisiscommunicatietrainer Dianne Deurloo en Ronald Brouwers. Hij heeft een eigen bureau en verzorgt coaching, training, management a.i. en freelance journalistiek. Het bureau is gespecialiseerd in crisiscommunicatie en mediatrainingen. Er wordt advies gegeven op het gebied van media, sociale media, crisiscommunicatie en omgaan met de pers bij calamiteiten. Ronald heeft veel ervaring met het geven van mediatrainingen bij bedrijven in het Botlekgebied en Europoort, voor gemeenten en voor scholengemeenschappen. 

 

Tijdsinvestering

De training duurt drie uur.

 

Kosten

De opleiding valt onder de centrale OTO-stimuleringsgelden en is gratis.

Accepteer alle cookies om onze locatie te bekijken, klik hier om uw voorkeuren te wijzigen.