Even voorstellen: Paul Engel

Paul Engel, organisatieadviseur en projectleider, is voor velen in Brabant inmiddels een bekend gezicht. Hij ondersteunt bureau NAZB binnen het domein crisisbeheersing & OTO. Paul stelt zich graag aan je voor.

Paul Engel“Er zijn in Nederland drie grote families Engel. Naast die uit Noord-Holland en Utrecht, heb je een heel oude familie Engel uit Brabant. Om precies te zijn …uit Tilburg. En weet je wat, daar stam ik nou net niet vanaf. Mijn naam is Paul Engel, ik ben een telg van de Utrechtse Engelen en woon alweer vijftien jaar in Amsterdam. Via NAZB help ik organisaties in Brabant om zorg te kunnen leveren tijdens rampen en crisis. Dat doe ik sinds 2015, als projectleider en trainer.

 

In 2022 heb ik voor NAZB aan drie opgaven gewerkt: de ontwikkeling van een e-learning rond de basis van crisisbeheersing, de introductie van de escapetruck Cyber/ICT-uitval en de herijking van het scholingsaanbod crisiscommunicatie. Daarnaast treed ik op als kerndocent in de leergang Business Continuïteitsmanagement voor Zorginstellingen (BCM).

 

De lancering van de escapetruck op 24 november 2022 was voor mij een hoogtepunt. Natuurlijk was het fijn dat de truck er strak uitzag, dat de pers er was en dat de aanwezigen enthousiast waren. Maar wat er voor mij uitsprong was hoe partners besloten om de truck met elkaar in te zetten. Dit is wat samenwerken in een netwerk oplevert en het is fijn om te zien hoe NAZB dit ondersteunt. Ik zie uit naar het komende jaar waarin we hopelijk nog meer van deze constructieve samenwerking in de keten gaan merken."