De BCM-tool is in gebruik: IJsselland Ziekenhuis start als eerste

Het IJsselland Ziekenhuis (Capelle aan den IJssel) heeft als eerste de BCM-tool in gebruik genomen.De BCM-tool is ontwikkeld door NAZB in samenwerking met softwareontwikkelaar Pandafish.
De BCM-tool is in gebruik: IJsselland Ziekenhuis start als eerste

Hoe werkt de tool?

De BCM-tool is een hulpmiddel om het proces van bedrijfscontinuïteitsmanagement (BCM) te doorlopen. De tool is ontwikkeld voor de functionarissen die zich bezighouden met BCM binnen de (zorg)organisatie. In de applicatie is het mogelijk om impact- en risicoanalyses (BIA en RIA) uit te voeren die na afloop direct in de tool worden gegenereerd en opgeslagen. Daarnaast stelt de tool ook eindrapportages op van het BCM-proces. Dat levert veel tijdwinst op.

 

Meteen enthousiast

Erik Snijder, manager Veiligheid, Hoofd Beveiliging, Hoofd Bedrijfshulpverlening en Adviseur Zorgcontinuïteit bij IJsselland Ziekenhuis, heeft vorig jaar de leergang BCM voor zorgorganisaties gevolgd in Brabant en was meteen enthousiast over de tool. "Het is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor ons om BCM verder uit te rollen in het ziekenhuis."

 

André Quint, externe projectleider voor de BCM-tool en docent bij de leergang BCM voor zorgorganisaties, is blij dat de tool nu in gebruik is genomen. "Leuk dat het IJsselland Ziekenhuis zo enthousiast reageert op de tool. Deze gaat nu ook in de leergang BCM worden ingezet, waardoor het ook voor de nieuwe cursisten van meerwaarde is."

 

Rob van den Bergh, adviseur crisisbeheersing & OTO bij NAZB, is blij dat eerste zorgorganisatie nu met de tool aan de gang gaat. "We hebben met alle partijen tevreden en intensief samengewerkt. Zo ook met Kristof van softwareontwikkelaar Pandafish die super betrokken was bij het project. De BCM-tool is enthousiast ontvangen door de BCM- ambassadeurs van zorgorganisaties. We hopen dat deze tool hen gaan ondersteunen in het nog meer inbedden van  bedrijfscontinuïteitsmanagement in zorgorganisaties."

 

Interesse in de tool?

Meerdere zorgorganisaties binnen en buiten Brabant zijn geïnteresseerd en gaan op termijn ook deze BCM-tool gebruiken. Wil je meer weten over de BCM tool of de BCM-leergang neem dan contact op met het secretariaat van NAZB via secretariaat@nazb.nl of via (013) 221 23 32.