Verkeersslachtoffers Brabant in beeld

De traumaregistratie van 2017 is in het voorjaar binnen de gestelde deadline afgerond. Een hele klus! Wij danken onze ketenpartners weer voor de samenwerking.
Verkeersslachtoffers Brabant in beeld

Een van de taken van NAZB is de regionale traumaregistratie. Het doel hiervan is om de traumazorg te verbeteren door meer inzicht te krijgen in de patiëntenkenmerken, het proces en de uitkomsten van de verleende traumazorg. Van alle opgenomen traumapatiënten worden verschillende gegevens vastgelegd die worden verzameld in de Landelijke traumaregistratie (LTR). Jaarlijks brengt NAZB op basis van LTR-gegevens een specifieke patiëntengroep in beeld. Dit jaar zijn dat de verkeersslachtoffers.

 

Overzicht

In 2017 vallen in Noord-Brabant 98 verkeersdoden. In de eerste vijf maanden van 2018 zijn op de Brabantse wegen meer dan 60 dodelijke slachtoffers gevallen. Daarmee spant onze provincie landelijk gezien de kroon. Ook vinden in Brabant de meeste dodelijke ongevallen plaats onder de fietsers. Een mooi grafisch overzicht van deze gegevens kunt u bekijken op onze Factsheet. Een papieren exemplaar kunt u aanvragen via secretariaat@nazb.nl.

 

Eindrapportage

Het LNAZ publiceert in oktober een eindrapportage van de LTR 2017.