Basistraining Crisisbeheersing beschikbaar voor zorginstellingen

NAZB en Traumacentrum Zuidwest-Nederland ontwikkelden voor, door en met de netwerkpartners de Basistraining Crisisbeheersing. Deze e-learning is vanaf nu beschikbaar in de elektronische leeromgevingen van de netwerkbureaus.
Basistraining Crisisbeheersing beschikbaar voor zorginstellingen

Voorbereid zijn voor het geval er een ramp of crisis plaatsvindt, is van essentieel belang voor zorginstellingen. Als netwerkbureau bieden we daarvoor een breed cursusaanbod aan. De beschikbare tijd van professionals van zorginstellingen is echter schaars.

 

“Door werkdruk, ziekteverzuim en personeelswisselingen is het lastig om crisis- en sleutelfunctionarissen voor te bereiden op hun rol en taken in de crisisorganisatie. Collega’s kunnen niet altijd meteen naar een training worden gestuurd en kostbare oefeningen vinden maar eens in de zoveel tijd plaats. De Basistraining Crisisbeheersing geeft gebruikers de basisprincipes voor crisisbeheersing mee, als voorbereiding op hun functie tijdens een crisis. Ze doorlopen de e-learning op het moment dat het henzelf uitkomt”, aldus Patricia van Roessel, adviseur crisisbeheersing.

 

Inhoud

De e-learning bestaat uit 7 hoofdstukken, van voorbereiding tot aan de opgeschaalde situatie. Elk deel is afzonderlijk te doorlopen. De e-learning start met een KennisScan met 28 vragen, waarmee gebruikers kunnen bepalen welke hoofdstukken voor hen relevant zijn om te volgen.

 

Zorginstellingen kunnen de e-learning ook laten draaien op hun eigen leeromgeving. Dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld procedures, protocollen en crisisplannen toe te voegen die relevant zijn voor de eigen organisatie. Hoe dat werkt, lees je op deze pagina.

 

Voor wie?

De e-learning is in de eerste plaats bedoeld voor sleutelfunctionarissen en medewerkers met een functie in de crisisorganisatie. (Delen van) de e-learning kunnen ook gebruikt worden door andere professionals binnen zorginstellingen. 

 

Ook zorgorganisaties buiten Brabant of Zuidwest-Nederland kunnen gebruikmaken van de e-learning. Bij interesse, kunnen zij contact opnemen met NAZB.

 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de e-learning Basistraining Crisisbeheersing? Op deze pagina lees je meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.

 

De Basistraining Crisisbeheersing is tot stand gekomen met ondersteuning van diverse professionals uit het Admiraal de Ruiter Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhus, Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Amphia, Bernhoven, HAP West-Brabant en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond