Zorgverleners Brabantse huisartsenspoedzorg krijgen hun eerste vaccinatie

Vanaf zaterdag 6 februari worden in Brabant de medewerkers in de huisartsenspoedzorg gevaccineerd. Dat vindt plaats in drie Brabantse ziekenhuizen: Amphia, Catharina Ziekenhuis en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.
Zorgverleners Brabantse huisartsenspoedzorg krijgen hun eerste vaccinatie

Het komend weekend worden in Brabant circa 2000 zorgverleners geprikt die in de huisartsenspoedzorg werkzaam zijn. Onder die groep vallen huisartsen en arts-assistenten in de huisartsenzorg. Ook verpleegkundig specialisten, physician assistants en chauffeurs van de huisartsenpost die de huisarts ondersteunen bij de zorgverlening aan covid 19-patiënten komen in aanmerking. Het streven is om het vaccineren na komend weekend af te ronden.

 

Logistieke proces

In Brabant zijn drie ziekenhuizen aangewezen die in dit proces ondersteunen met het faciliteren van het logistieke proces van de apotheek (zoals het klaarmaken van de spuiten) en het ter beschikking stellen van diverse ruimtes. Teams vanuit de huisartsenzorg (praktijken en HAP’s) verzorgen het zetten van de prikken en organiseren samen met de (LHV) het logistieke proces, zoals het uitnodigen van hun medewerkers en de vaccinatieregistratie.

 

Tweede prik

De zorgverleners krijgen het Moderna vaccin. Over vier weken worden zij opgeroepen voor hun tweede vaccinatie.