“Traumaregistratie leuke puzzel om uit te zoeken”

Susan van Berkel werkt sinds januari als registratiemedewerker bij NAZB.
“Traumaregistratie leuke puzzel om uit te zoeken”

Susan begon haar loopbaan in de bibliotheek- en documentatiesector bij de Gemeentebibliotheek Rotterdam. Daarna maakte ze de overstap naar de zorg als medisch codeur. Sinds haar overstap naar de zorg bekleedde ze onder meer secretariële functies in zowel ziekenhuizen als ouderenzorginstellingen.

 

“Als registratiemedewerker verzamel ik gegevens van patiënten met traumatisch letsel. Dat codeer ik in het registratiesysteem. Het gaat hierbij om alle patiënten met een trauma die binnen 48 uur na het ongeval levend gezien zijn op de spoedeisende hulp en acuut zijn opgenomen op een verpleegafdeling, Intensive Care of operatiekamer. Ook patiënten die overgeplaatst zijn voor opname naar een ander ziekenhuis of overleden zijn op de spoedeisende hulp worden geregistreerd.” Susan doet dit voor alle tien ziekenhuizen in Brabant.

 

“Het is vaak een puzzel om dit allemaal uit te zoeken en dat maakt het werk interessant. Ik leer er heel veel van.” Ze heeft het al erg naar haar zin bij NAZB. “Ik werk samen met een fijne club collega’s. De lijntjes zijn kort zodat we daadkrachtig kunnen werken.”