“Revalidatieteam wordt vroeg betrokken”

Libra Revalidatie & Audiologie en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis werken intensief samen om de traumapatiënt zo volledig mogelijk te laten herstellen.
“Revalidatieteam wordt vroeg betrokken”

Dat begint al op de IC. “Het revalidatieteam vroeg betrekken is voor de traumapatiënt voordelig”, aldus revalidatiearts Göran Zemack. “Snel met starten met oefeningen resulteert in sneller herstel, minder complicaties en uiteindelijk eerder ontslag. Spoedig de overstap maken naar het revalidatiecentrum is het resultaat van de samenwerking en communicatie tussen verpleegkundigen, therapeuten, arts-ondersteuners en artsen in beide organisaties.”

 

Traumachirurg Koen Lansink: ”Een voorbeeld is dat de fysiotherapeut meegaat met de poliafspraak van de patiënt en de dokter. Zo krijg ik op mijn poli meteen de juiste informatie. Deze werkwijze biedt bovendien helderheid richting de patiënt.” Het doel is om de samenwerking verder uit te breiden naar andere instellingen en de eerste lijn, bijvoorbeeld via een multidisciplinaire nazorgpoli, gezamenlijke scholingen en de patiënt betrekken in het zelf regie voeren over zijn eigen behandeltraject.