“Psychiatrische en somatische zorg komt samen”

Op de HAP van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV’er) van Reinier van Arkel.
“Psychiatrische en somatische zorg komt samen”

Sinds november 2017 werkt de SPV’er die invulling aan de crisisdienst geeft op vaste tijden op de HAP. Het is een van de acties die uit een projectgroep van Huisartsenposten Oost Brabant en Reinier van Arkel is gekomen om de samenwerking tussen de ketenpartners te intensiveren. SPV’er Paul Timmers is enthousiast: “De lijntjes zijn kort door onze fysieke aanwezigheid op de HAP. We krijgen meer inzicht in elkaars werkwijze, dilemma’s, mogelijkheden en belemmeringen. Daarnaast is snel overleg, consultatie en afstemming mogelijk.”

 

Frederieke Berendsen, manager Huisartsenposten Oost Brabant, sluit zich daarbij aan. “Voorheen moesten patiënten lang wachten en was niet altijd de juiste zorg voorhanden. Dankzij de initiatieven die vanuit de werkvloer worden vormgegeven, kunnen wij een kwetsbare patiëntengroep meer zorg op maat leveren.”

 

De komende periode is er specifieke aandacht voor de triagisten, waarbij een SPV-er op gezette tijden werkt vanuit het triagecentrum.