Nieuwe opleiding ambulanceverpleegkundige

RAV Brabant Midden-West-Noord startte onlangs met een opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Daaraan nemen negen studenten deel.
Nieuwe opleiding ambulanceverpleegkundige

Aanleiding voor de opleiding zijn de ontwikkelingen in de maatschappij. Mensen worden steeds ouder, maar blijven ook langer thuis wonen; de druk op de (acute) zorg neemt toe. Tegelijkertijd kampt de ambulancesector met personeelstekorten. Met de opleiding waarbij het mogelijk is om direct vanuit de opleiding hbo-verpleegkundige in te stromen, beantwoordt de RAV aan de zorgvraag van de toekomst en beschikt zij over voldoende personeel. De RAV werkt hierbij nauw samen met Ambulancezorg Groningen, die de inhoud van de opleiding ontwikkelde en startte in november 2018.

 

Chris Bruggeman, manager Zorg: “Onze docenten en  praktijkopleiders gaven het lesprogramma verder vorm naar de Brabantse situatie. In maximaal achttien maanden tijd volgen de studenten theorielessen, worden zij intensief begeleid bij het praktijkleren en lopen zij stage binnen de RAV en in de keten. Uiteindelijk stromen zij uit met een geaccrediteerd diploma ambulanceverpleegkundige. Ik ben er trots op dat onze RAV een hoog ambitieniveau heeft en hart heeft voor de patiënt. Dat zie je ook terug in de keuze om een eigen opleiding op te zetten. De opleidingsslogan is: Ga met ons mee op expeditie. We zien het dan ook als een mooie maar intensieve reis die we maken.”


Waarschijnlijk start in maart 2020 een tweede groep.

 

Meer weten?

Ga naar www.ravbrabantmwn.nl