Netcentrisch werken met LCMS-GZ

Herinnert u zich nog de landelijke 112-storing eind juni? Netcentrisch werken, begin juni geïmplementeerd, bleek van grote waarde.
Netcentrisch werken met LCMS-GZ

GHOR-medewerkers Jurgen van Boekel en Eveline Dekkers zijn op bezoek bij RAV-collega’s Lianne van Driel en Henk Bekendam. Als dank krijgen alle ketenpartners een taart voor hun deelname aan het project.


Een telefoonstoring, chemische brand, twee passagierstreinen die op elkaar botsen of de uitbraak van een infectieziekte. Voorbeelden van situaties waarbij hulpdiensten en zorgorganisaties snel en gestructureerd informatie met elkaar willen delen om op deze wijze besluiten te nemen: netcentrisch werken.

 

Op initiatief van de GHOR-bureaus implementeerden daarom de ketenpartners in Brabant het afgelopen jaar een informatiemanagementsysteem (LCMS-GZ). Met dit systeem  informeer je elkaar 24/7 en creëer je tijdens een ramp of crisis in de gehele regio een actueel en volledig beeld.

 

Binnen de zorginstellingen zijn negentig informatiecoördinatoren aangesteld, getraind en geschoold. Zij delen en interpreteren de informatie. Netcentrisch werken draagt zodoende bij aan betere besluitvorming binnen de Brabantse ziekenhuizen, huisartsenposten, GGD’en en ambulancediensten.