‘Mijn ambitie? Passende zorg voor de traumapatiënt’

Welkom nieuwe collega! Anne-Marie Julicher werkt de komende twee jaar als projectleider ‘Samen Beslissen in de traumazorg’.
‘Mijn ambitie? Passende zorg voor de traumapatiënt’

In dit project ontwikkelen NAZB, het ETZ en diverse Brabantse zorginstellingen een online Keuzehulp waarmee traumapatiënten in de behandel- en nazorgfase zich beter kunnen voorbereiden op het gesprek met de behandelaar. Anne-Marie heeft door haar ervaring als zorgadviseur binnen het ETZ op diverse beleidsdomeinen én als zorgverlener veel affiniteit met het onderwerp.

 

“Met een goed ingerichte keuzehulp beslissen patiënten samen met de specialist voor een behandeling die optimaal is afgestemd op de eigen situatie. Voor de ene patiënt betekent dat opereren terwijl een ander kiest voor een conservatieve behandeling. De arts kan hierop aansluiten met advies. Samen biedt dat de best passende zorg voor die ene, unieke patiënt.”

 

De uitdaging is om dit ontwikkeltraject voor alle deelnemende instellingen op maat te maken zodat het past binnen ieders zorgproces. “Mijn ambitie is Samen Beslissen uiteindelijk landelijk te implementeren. Want dan gaan traumapatiënten daadwerkelijk verschil ervaren in de spreekkamer.”

 

Bereik Anne-Marie via a.julicher@etz.nl of 013 221 29 34.