Meldkamers Eindhoven en Den Bosch samen

De meldkamers ambulancezorg van de regio Brabant-Noord (Den Bosch) en Brabant-Zuidoost (Eindhoven) zijn samengevoegd. Het gebied dat zij bestrijken, verbreedt zich naar de gehele regio Oost-Brabant.
Meldkamers Eindhoven en Den Bosch samen

De centralisten van de meldkamer ambulancezorg blijven voor de eigen koepelorganisatie werken; de medewerkers in Den Bosch bij RAV Brabant-Midden-West-Noord en de collega’s in Eindhoven bij RAV Brabant-Zuidoost. Sinds mei 2017 werken de centralisten samen in de Gemeenschappelijke Meldkamer in Eindhoven. Het is nog niet duidelijk wanneer zij definitief verhuizen naar de nieuwe meldkamer in Den Bosch.

Regiokennis en kwaliteit vergroot

De samenwerking verloopt goed volgens Maurice van der Kallen, afdelingshoofd Meldkamer Ambulance regio Brabant-Zuidoost. “Enkele maanden geleden is besloten om al op één locatie te gaan samenwerken. Dat zien we als een cadeautje, omdat het ons ruim de tijd geeft om veel processen te harmoniseren voordat wij naar de nieuwe locatie verhuizen.” Zo werken de medewerkers al volgens dezelfde intakeprocedure, is er één centraal nummerplan waarop meldingen binnenkomen en leren ze elkaar beter kennen. “Onze collega’s hebben hiernaartoe geleefd. Veel van de werkzaamheden komen overeen, maar op accenten is het anders ingericht. Het verzorgingsgebied van de nieuwe meldkamer Oost-Brabant is vergroot, maar ook het aantal collega’s. De centrale intake komt de patiëntenzorg ten goede.”