‘In de regio sta je er nooit alleen voor’

Bart van Bragt, adviseur crisisbeheersing en OTO, neemt afscheid van NAZB. Bart start in januari als expert noodplanning en crisisbeheersing voor de Stad en Haven van Antwerpen.
‘In de regio sta je er nooit alleen voor’

“Het voelt voor mij als een voorrecht dat ik tweeënhalf jaar het netwerk heb mogen ondersteunen”, zegt Bart. “Ik startte aan het begin van de coronacrisis waar ik onmiddellijk mee het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreidingen (RCPS) heb mogen coördineren. Samen met mijn collega’s zorgden wij tijdens deze crisis ervoor dat de coronapatiënten verdeeld werden binnen de regio of naar elders in Nederland.”

 

Bart heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet voor het digitaliseren van NAZB. Zo werd de Elektronische Leeromgeving geïmplementeerd en boden we op dit platform verschillende cursussen aan om de regio nog sterker voor te bereiden op een crisis. Bart is erg trots op de escapetruck die in 2023 de regio gaat rondrijden om alle (crisis-)teams voor te bereiden op cybercriminaliteit.

 

Bart: “Ik heb mogen ervaren dat we er in de regio nooit alleen voor staan. Er staat een fantastisch en enthousiast netwerk klaar om samen te werken om zo elkaar te ondersteunen waar nodig. Die ervaring neem ik zeker mee naar Antwerpen om zo de internationale samenwerking te kunnen versterken.”