In Brabant eerste prikken gezet

Het vaccineren van een beperkte groep zorgverleners uit de acute as in de Brabantse zorginstellingen is gestart. Vandaag zijn in diverse Brabantse ziekenhuizen de eerste vaccinaties gezet. Eveline de Bont, lid raad van bestuur Elkerliek en vicevoorzitter uitvoeringsgroep vaccinaties binnen ROAZ Brabant, was bij de eerste prikken die in het Tilburgse ETZ gezet werden.
In Brabant eerste prikken gezet

“Vandaag zijn de eerste duizend vaccins aangekomen in Brabant. Ik ben enorm verheugd om te melden dat we aan de slag kunnen met vaccineren. Nog geen jaar eerder werd in dit ziekenhuis de eerste coronapatiënt opgenomen. Het is een mijlpaal dat Brabantse zorgverleners uit de acute as inclusief ambulancepersoneel nu dit vaccin kunnen krijgen”, aldus De Bont.

 

De eerste zorgverleners die in het ETZ een vaccin kregen, zijn SEH-arts Sabine Wittens, IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen, arts-assistent Vera Lourens, ambulanceverpleegkundige Chiel Baert en verpleegkundige Manon Gerritse.

 

In totaal zijn er woensdagochtend in Brabant duizend vaccins geleverd voor de acute zorg, verdeeld over tien ziekenhuizen en ambulancediensten. De komende dagen zijn er in Brabant totaal 4800 vaccins beschikbaar voor de acute zorg.