'Ik krijg energie van innovaties binnen de zorg'

Babs Rovers werkt sinds kort als adviseur acute zorg bij NAZB.
'Ik krijg energie van innovaties binnen de zorg'

Babs werkte de afgelopen 4,5 jaar als verloskundige op diverse plekken in het land. “In mijn werk als verloskundige combineerde ik de sociale en medische kant van de acute zorg. Een erg afwisselende baan waarbij ik bij een van de meest bijzondere momenten van iemands leven mocht zijn. Dat vond ik heel bijzonder aan het vak verloskundige. Binnen de Nederlandse geboortezorg werk je als zorgprofessional nauw samen met verschillende disciplines en dat creëert optimale zorg. Zo krijg je de juiste zorgverlener op de juiste plek op het juiste moment.”

 

Ondanks haar plezier in het vak, besloot Babs zich verder te ontwikkelen. “Toen ik werkte als verloskundige, viel het mij op dat er in de gezondheidszorg altijd behoefte is aan innovatie, verbetering van werkprocessen en duidelijke communicatie. Daarom startte ik met de master ‘Healthcare policy, innovation & management’ aan Maastricht University.” Babs leerde tijdens deze opleiding alles over de organisatie en het management van de gezondheidszorg en het implementeren van innovaties. 

 

Babs: “Ik krijg energie van hoe je nieuwe innovaties het beste kunt inzetten in de gezondheidszorg. Daarnaast denk ik dat samenwerking en communicatie het meest belangrijk is. Samen staan we sterker!” Deze ervaringen neemt Babs mee in haar nieuwe functie als adviseur acute zorg bij NAZB. “Ik ga mij binnen de regio inzetten voor de focusgroepen Acute Obstetrie en Acute Psychiatrie. Daarnaast zal ik mij ook met diverse projecten gaan bezighouden.”