Gastles over acute zorg

Ook als bureau NAZB dragen we ons steentje bij aan een stevig netwerk. Zo gaf onze adviseur Acute Zorg Kim Holtkamp onlangs vijf gastlessen aan derdejaars studenten verpleegkunde van het Koning Willem I College.
Gastles over acute zorg

 

Tijdens de les ging Kim onder andere in op de acute ketenpartners, richtlijnen, knelpunten en samenwerking binnen het ROAZ. “Het is belangrijk dat onze studenten begrijpen hoe de acute zorg georganiseerd is”, zegt docent Claudia Hendriks - Drolsbach. “Het was leerzaam dat Kim bijvoorbeeld de aanrijtijden van de ambulance en de zorgkosten voor het voetlicht bracht. Vaak hebben scholieren geen beeld hiervan.”

 

Docent Peter van Boextel knikt: “De geschetste problematiek omtrent personeelstekorten en de gevolgen hiervan voor de acute zorgketen ervaren studenten ook tijdens hun stage. Deze les zorgt voor meer bewustwording hoe dat komt en dat acute zorg bij alle verpleegkundige functies een onderdeel is.” Student Eva de Reuver (19) heeft veel opgestoken van de gastles: “De film over een traumapatiënte was super interessant!”

 

Op de foto: v.l.n.r. Peter van Boextel (docent verpleegkunde), Eva de Reuver (student verpleegkunde), Kim Holtkamp (adviseur acute zorg), Claudia Hendriks - Drolsbach (docent verpleegkunde)