OPLEIDING | Publieksvoorlichting binnen zorginstellingen

Als publieksvoorlichter ben je de spin het web voor het schrijven van een liveblog, het maken van Q&A’s (veelgestelde vragen) en social-mediaberichten. Deze opleiding leert je die rol in te vullen. Wil jij weten wat je te doen staat als publieksvoorlichter? Wil jij een goede publieksvoorlichter zijn voor jouw organisatie? Volg dan de opleiding Publieksvoorlichting binnen zorginstellingen.

 

Direct naar aanmelden

Je zorginstelling moet onder alle omstandigheden goede teksten kunnen leveren. Jij zorgt ervoor dat ‘feiten en omstandigheden’ en waar nodig instructies worden vertaald naar webteksten. Ondanks de tijdsdruk, de grote belangen en de snelle ontwikkelingen reageer je adequaat op een crisissituatie, met gebruikmaking van een aantal handige hulpmiddelen.

Om de functie van publieksvoorlichter goed uit te kunnen voeren, heb je overzicht en inzicht nodig in jouw organisatie. We werken vanuit concrete scenario’s en oefenen realistische praktijkvoorbeelden. Ook besteden we tijdens het klassikale dagdeel aandacht aan het inhoudelijk uitvoeren van het schrijven van liveblogs en Q&A’s.


Na afloop…

 • Ben je als publieksvoorlichter in staat om een liveblog en Q&A’s op te leveren voor je eigen zorginstelling, op basis van feiten en omstandigheden en instructies;
 • Kan je makkelijker samenwerken binnen de NAZB-crisiscommunicatiepool, omdat ook andere publieksvoorlichters deze opleiding gevolgd hebben.

 

 

Programma

Om succesvol één van de functies binnen het operationele proces crisiscommunicatie goed uit te voeren, heb je overzicht en inzicht nodig wat crisisbeheersing en crisiscommunicatie inhoudt. Daarom is het verplicht om de Basis e-learning crisisbeheersing en crisiscommunicatie te volgen voordat je aan de opleiding Publieksvoorlichting binnen zorginstellingen kan deelnemen.


Programmaonderdelen basisopleiding

 • Werken op basis van de doelstellingen van crisiscommunicatie;
 • In staat zijn de vrijgegeven ‘feiten en omstandigheden’ te vertalen in tekst;
 • Op basis van praktijkcases en onder tijdsdruk productie leveren;
 • Omgaan met de mandaatregeling en de beschikbare communicatiekanalen;
 • Kennis van het verschil tussen inhoud en procescommunicatie.


Tijdsinvestering

 • E-learning: 3-4 uur
 • Praktijkdeel: 3,5 uur


Doelgroep

Publieksvoorlichters en webredacteuren (die beide in staat zijn tekstproducties op te leveren)


Aantal deelnemers

 • Minimaal 8
 • Maximaal 12


Toelatingseisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring met publieksvoorlichting, zowel inhoudelijk als procesmatig;
 • Je hebt kennis over en inzicht in je eigen organisatie;
 • Je bent lid van de Taakorganisatie tijdens een crisissituatie.


BASISOPLEIDING

20 maart of 27 maart 2018, plus eindoefening op 22 of 23 mei 2018

 

BASISOEFENING

Deze opleiding wordt afgesloten met een basisoefening, waaraan je mag deelnemen na afronding van de opleiding. Samen met collega’s uit de regio word je ondergedompeld in een realistisch scenario. Door de speciaal hiervoor ontwikkelde virtuele oefenomgeving ervaar je een échte crisis aan den lijve. De basisoefening wordt twee keer georganiseerd: 22 mei 2018 van 13.00 – 16.30 uur (groep 1) en 23 mei 2018 van 9.00 – 12.30 uur (groep 2). Aan iedere oefening moet in ieder geval een Hoofd Taakorganisatie Communicatie meedoen. Meld je aan via onderstaand formulier.


VERDIEPINGSOPLEIDING

Je hebt de basisopleiding afgerond en je wilt jouw vakbekwaamheid tijdens een crisiscommunicatie-operatie verder versterken. Dan is deze verdiepingsopleiding voor jou geschikt. Aan de hand van een complex realistisch scenario ga je aan de slag. De verdiepingsopleiding vindt plaats op 21 juni 2018 van 09.00– 12.30 uur. Meld je aan via onderstaand formulier.


VERDIEPINGSOEFENING

De verdiepingsopleiding wordt afgesloten met een verdiepingsoefening, waaraan je mag deelnemen na afronding van de opleiding. Opnieuw ervaar je een echte crisis aan den lijve en geef je invulling aan jouw crisisfunctie. Deze verdiepingsoefening vindt plaats op 13 september 2018 van 9.00 – 12.30 uur (groep 1) en van 13.00 – 16.30 uur (groep 2). Meld je aan via onderstaand formulier.

 

Locatie

Van der Valk Hotel

Klein Zwitserland 8

5126 TA Gilze

 

Terug naar overzicht

 

 

Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor de BASISOPLEIDING  |  Publieksvoorlichting binnen zorginstellingen.


Datum:


Achternaam*
Voorvoegsels
Voorletters*
Voornaam*
Geslacht*

Emailadres*
Telefoonnummer werk:
Mobiele telefoonnummer:
Naam organisatie:*
Adres organisatie:*
Functie:*
Huidige rol in crisisorganisatie zorginstelling
Dieetwensen:
Opmerkingen:
Velden met een * zijn verplicht
Print