OPLEIDING | HToC en adviseurs OCT of CBT

Als Hoofd Taakorganisatie Communicatie (HToC), communicatieadviseur operationeel crisis-team (OCT) of crisisbeleidsteam (CBT) ben je dé sleutelfunctionaris binnen het operationele proces crisiscommunicatie. Je staat centraal in de as van de crisiscommunicatie-operatie. Wil jij weten wat je te doen staat als HToC of als OCT of CBT adviseur? Deze opleiding leert je één van deze drie rollen in te vullen. Deze functietraining is geschikt voor professionals die nieuw zijn in de functie én voor professionals die bijgeschoold willen worden binnen het vakgebied.

 

Direct naar aanmelden

Als OCT-adviseur ben je verantwoordelijk om zowel de buitenwereld als de binnenwereld bij elkaar te brengen. De feiten, omstandigheden en instructies sluis je door naar de HToC. De HToC zorgt ervoor dat deze door het team naar buiten worden gebracht.
In de functie van CBT-adviseur breng je de bestuurder in positie om betekenis te geven aan de crisissituatie. Ondanks de tijdsdruk, de grote belangen en de snelle ontwikkelingen leer je adequaat te reageren op een crisissituatie, met gebruikmaking van de in deze functietraining aangeleerde competenties.

 

Na afloop...

  • Ben je als HToC, OCT- of CBT-communicatieadviseur in staat de regie te nemen binnen je functie en je eigen zorgorganisatie door een crisis heen te loodsen;
  • Kan je makkelijker samenwerken binnen de NAZB-crisiscommunicatiepool, omdat ook andere HToC, OCT- en CBT-adviseurs deze opleiding gevolgd hebben.

 

 

Programma

Om succesvol één van de functies binnen het operationele proces crisiscommunicatie goed uit te voeren, heb je overzicht en inzicht nodig wat crisisbeheersing en crisiscommunicatie inhoudt. Daarom is het verplicht om de Basis e-learning crisisbeheersing en crisiscommunicatie te volgen voordat je aan de opleiding HToC en adviseurs OCT of CBT kan deelnemen.

 

Praktijkdeel 1

De HToC en de communicatieadviseurs gaan samen aan de slag om de crisiscommunicatie-operatie verder te doorgronden. Openstaande vragen worden beantwoord en er wordt geoefend met het beoordelen van het Rapport Omgevingsbeeld (HToC) en de inbreng als OCT- en CBT-communicatieadviseur in de vergadering.


Praktijkdeel 2

Tussen het eerste en tweede praktijkdeel zit minimaal 14 dagen om ruimte te creeëren om de lestof te verinnerlijken. In het tweede dagdeel maken we gebruik van een camera om de deelnemers zo realistisch mogelijk hun rol te laten uitvoeren. In een veilige setting wordt feedback gegeven. Om optimaal te kunnen oefenen wordt de groep gesplitst.


Tijdsinvestering

  • E-learning: 3-4 uur
  • Praktijkdeel: 7 uur (3,5 uur per keer)

 

Aantal deelnemers

  • Minimaal 10
  • Maximaal 12


Toelatingseisen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ruime ervaring met perswoordvoering, zowel inhoudelijk als procesmatig;
  • Je hebt kennis over en inzicht in je eigen organisatie;
  • Je bent lid van de Taakorganisatie tijdens een crisissituatie.

 

BASISOPLEIDING

19 maart en 10 april 2018, plus eindoefening op 22 of 23 mei 2018

 

BASISOEFENING

Deze opleiding wordt afgesloten met een basisoefening, waaraan je mag deelnemen na afronding van de opleiding. Samen met collega’s uit de regio word je ondergedompeld in een realistisch scenario. Door de speciaal hiervoor ontwikkelde virtuele oefenomgeving ervaar je een échte crisis aan den lijve. De basisoefening wordt twee keer georganiseerd: 22 mei 2018 van 13.00 – 16.30 uur (groep 1) en 23 mei 2018 van 9.00 – 12.30 uur (groep 2). Aan iedere oefening moet in ieder geval een Hoofd Taakorganisatie Communicatie meedoen. Meld je aan via onderstaand formulier.


VERDIEPINGSOPLEIDING

Je hebt de basisopleiding afgerond en je wilt jouw vakbekwaamheid tijdens een crisiscommunicatie-operatie verder versterken. Dan is deze verdiepingsopleiding voor jou geschikt. Aan de hand van een complex realistisch scenario ga je aan de slag. De verdiepingsopleiding vindt plaats op 12 juni 2018 van 13.00 – 16.30 uur. Meld je aan via onderstaand formulier.


VERDIEPINGSOEFENING

De verdiepingsopleiding wordt afgesloten met een verdiepingsoefening, waaraan je mag deelnemen na afronding van de opleiding. Opnieuw ervaar je een echte crisis aan den lijve en geef je invulling aan jouw crisisfunctie. Deze verdiepingsoefening vindt plaats op 13 september 2018 van 9.00 – 12.30 uur (groep 1) en van 13.00 – 16.30 uur (groep 2). Meld je aan via onderstaand formulier.

 

Locatie

Van der Valk Hotel

Klein Zwitserland 8

5126 TA Gilze

 

Terug naar overzicht

 

 

Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor de BASISOPLEIDING | HToC en adviseurs OCT of CBT.

 


Datum:

Achternaam*
Voorvoegsels
Voorletters*
Voornaam*
Geslacht*

Emailadres*
Telefoonnummer werk:
Mobiele telefoonnummer:
Naam organisatie:*
Adres organisatie:*
Functie:*
Huidige rol in crisisorganisatie zorginstelling
Dieetwensen:
Opmerkingen:
Velden met een * zijn verplicht
Print