NASCHOLINGSDAG | Operationeel crisisco÷rdinator zorginstellingen

Hoe is het je vergaan na de opleiding tot operationeel crisiscoördinator zorginstellingen (OCCZ)? Dat is een belangrijke vraag tijdens deze nascholingsdag. Samen met de andere deelnemers wissel je belangrijke ervaringen en best practises uit, om die vervolgens toe te passen op je eigen strategie en aanpak. Daarnaast diepen we het thema nazorg uit.

 

Direct naar aanmelden

Nazorg is een van de meest onderschatte onderdelen van crisismanagement. Iedereen wil na een bijzondere gebeurtenis zo snel mogelijk terug naar de normale situatie. Maar is dat wel zo verstandig? Waar moet je rekening mee houden na een crisis? Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden, want de nazorgfase start al tijdens de crisis! Hoe sneller je start met nazorg, hoe groter de kans dat je organisatie goed door een crisis heen komt.

De nascholingsdag operationeel crisiscoördinator zorginstellingen geeft je net even een extra zetje bij de voorbereidingen op een crisis én helpt je tijdens een crisis de nazorgfase niet te onderschatten. We nemen de laatste ontwikkelingen op het gebied van crisismanagement met je door, die relevant zijn voor je werk als crisiscoördinator. Zo leer je de nieuwste principes met betrekking tot nazorg. We concentreren ons daarbij op het maken van een nazorgplan voor de korte, middellange en lange termijn. En we laten je zien hoe de techniek van mind-mapping je daarbij helpt.

Aan de hand van een casus breng je het geleerde in praktijk. Aan het eind van de dag krijg je een Quick Reference Nazorg mee naar huis, waarin je rustig alle do’s en don’ts van nazorg kunt nalezen.

 

Na afloop...

  • Heb je ervaringen en best practises gedeeld met andere crisiscoördinatoren;
  • Weet je waarom nazorg onmisbaar is in crisismanagement en kan je het toepassen op je eigen organisatie;
  • Ben je in staat een nazorgplan te schrijven;
  • Maak je gebruik van mind-mapping.

 

 

Programma

  • Uitwisseling van ervaringen
  • De rol van de crisiscoördinator in de warme fase  
  • Scenariotraining
  • Evaluatie

 

Tijdsinvestering

1 dag op locatie


Doelgroep

Deze nascholingsdag staat open voor crisiscoördinatoren en crisismanagers van zorgorganisaties, adviseurs en procesbegeleider CBT.


Aantal deelnemers

Minimaal 8

Maximaal 15


Toelatingseisen

Je hebt de opleiding operationeel crisiscoördinator zorginstellingen succesvol afgerond. We adviseren je binnen maximaal één jaar na afloop van deze opleiding de nascholingsdag te volgen.


Datum

13 maart 2018 of 27 september 2018


Locatie

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg

Klein Zwitserland 8

5126 TA Gilze

 

Terug naar overzicht

 

 

Aanmeldingsformulier

Aanmelden voor de NASCHOLINGSDAG | Operationeel crisiscoördinator zorginstellingen.


Datum:

Achternaam*
Voorvoegsels
Voorletters*
Voornaam*
Geslacht*

Emailadres*
Telefoonnummer werk:
Mobiele telefoonnummer:
Naam organisatie:*
Adres organisatie:*
Functie:*
Huidige rol in crisisorganisatie zorginstelling
Dieetwensen:
Opmerkingen:
Velden met een * zijn verplicht
Print