Uitnodiging Kenniskring crisisbeheersing donderdag 15 november

07 november 2018

Op donderdag 15 november vindt weer een kenniskring plaats in Hotel de Ruwenberg (Ruwenbergstraat 7, Sint-Michielsgestel). Vier verschillende thema’s omtrent crisis en rampen staan hierbij centraal, waaronder het waterincident bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis eind 2017. De doelstelling is om hiermee samen te leren van recente, bijzondere crises en rampen.


Uitnodiging Kenniskring crisisbeheersing donderdag 15 november

In het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis stagneerde de watertoevoer eind vorig jaar. Alarmbellen gingen af en de crisisorganisatie ging van start. De lessen die hieruit zijn meegenomen, worden in deze bijeenkomst besproken. Een ander thema is crisismanagement vanuit het perspectief van bedrijfscontinuïteitsmanagement. De Sint Anna Zorggroep heeft hierin goede vooruitgang laten zien de afgelopen periode. Deze resultaten worden gedeeld tijdens de kenniskring.

 

De relevantie van grensoverschrijdende samenwerking tussen hulpdiensten is het derde thema. Wat kunnen we leren van de aanpak in Limburg? (project EMRIC). De provincie werkt samen met zorginstellingen en ambulancediensten in België en Duitsland.

 

Naast het opleiden, trainen en oefenen van medewerkers wordt de aandacht voor teamoptreden steeds belangrijker. Zo belanden we bij het laatste thema: teamresource management. Het is belangrijk dat iedereen elkaar vertrouwt in een crisisteam, want het moet werken als een geoliede machine die in de hoogste versnelling de beste besluiten kan nemen. Maar wat maakt een groep mensen tot zo’n hecht team?

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 8 november 2018 bij Yvette Hermans, secretariaat NAZB, via secretariaat@nazb.nl. Vermeld uw naam, voorletters, functie, organisatie, telefoonnummer en mailadres en eventuele dieetwensen. De kenniskring heeft een maximale capaciteit van 80 personen. Wees er dus snel bij. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Programma

Bekijk het programma op onze website.

 


Ga terug naar het nieuwsoverzicht.
Print