Incompanytraining

Crisisteams

Tijdens een crisis kun je niet terugvallen op dagelijkse routine. Ineens verandert je rol en ben je lid van het crisisteam. Natuurlijk is alles planmatig op orde, maar nu wordt het realiteit. Hoe breng jouw crisisteam het er vanaf? Zijn jullie crisisbestendig? Weten jullie precies wat jullie rol inhoudt en kennen jullie elkaars rol binnen het team? Kunnen jullie snel met elkaar schakelen? Neem de proef op de som. Volg een incompanytraining met je eigen crisisteam!

Uiteraard willen jullie een crisis effectief te lijf gaan. Op papier ziet alles er goed uit. Maar houdt die voorbereiding stand als het er écht om gaat? Als crisisteam krijg je te maken met slachtoffers, getraumatiseerde patiënten, medewerkers die uitvallen of in paniek zijn, verstoringen van kritische zorgprocessen, media die op de stoep staan, onjuiste berichtgeving op sociale media en noem zo maar op. De zorgverlening komt flink onder druk te staan. De vraag is hoe jullie de continuïteit van zorg dán blijven garanderen. Houdt jouw crisisteam zijn rug recht en zijn jullie in staat leiding te geven in deze chaotische situatie?

Een incompanytraining is maatwerk en vraag je aan bij bureau NAZB. In overleg met de OTO-coördinator, adviseur crisisbeheersing of crisiscoördinator van je organisatie ontwikkelen we een training die inspeelt op de opleidingsbehoefte van jouw crisisteam. Wat willen jullie weten? Waar willen jullie nog aan werken? Wat willen jullie oefenen? De training kan je inzetten als vervolg op de opleiding en nascholingsdag OCCZ of als test om te kijken wat er goed gaat in jullie crisisteam en wat nog verbeterd kan worden.

 

Om maximaal rendement te halen uit de incompanytraining crisisteams is het belangrijk om de volgende sleutelfunctionarissen te laten deelnemen aan de training:

 • voorzitter crisisteam of gemandateerd crisismanager;
 • de adviseur crisisbeheersing, crisiscoördinator of BCM-adviseur;
 • de ondersteuners, zoals logger, plotter, planner en informatiemanager;
 • adviseurs crisisteam (in ieder geval Zorg én Facilitair of ICT);
 • adviseur (crisis)communicatie.
   

Na afloop...

 • De leer- en oefendoelen stellen we vast in samenwerking met de OTO-coördinator, adviseur crisisbeheersing of crisiscoördinator van je organisatie.
 • Na afloop van de training ben je in staat om de lessen en oefenervaringen om te zetten naar je eigen situatie.
   

Programma

Het programma wordt in onderling overleg samengesteld.


Tijdsinvestering

Minimaal 2 dagdelen en maximaal 4 dagdelen op locatie. De mogelijkheid bestaat om extra tijdsinvestering aan de training te koppelen. Dit wordt in onderling overleg bepaald.


Doelgroep

De incompanytraining crisisteams is geschikt voor complete Crisis Beleidsteams (CBT), Operationeel Crisisteams (OCT) of een combinatie daarvan. 


Aantal deelnemers

Minimaal 7

Maximaal 10


Toelatingseisen

Je zorginstelling is verbonden met de ROAZ-regio Brabant.
- Alle deelnemers aan de training zijn sleutelfunctionarissen uit de crisisorganisatie. Dit dient aangetoond te worden met het crisisplan of bedrijfscontinuïteitsplan van de instelling.
- De crisiscoördinatoren en crisismanagers zijn bij voorkeur OCCZ-opgeleid of hebben de leergang BCM implementeren gevolgd.Data

De data worden vastgesteld in overleg tussen de zorginstelling, het NAZB en de NAZB-trainers.

 

Locatie

De incompanytraining vindt plaats op een locatie van je eigen zorginstelling.Professionele begeleiding

De OTO-coördinator, adviseur crisisbeheersing of crisiscoördinator van jouw zorginstelling is het eerste aanspreekpunt voor deze incompanytraining. Hij formuleert de opleidingsbehoefte, heeft een specifieke lokale inbreng, levert opleidingsmateriaal aan en helpt mee bij het ontwikkelen van deze incompany maatwerktraining. Ook regelt hij de logistieke zaken.